Zárcsere – első a segítség

A zárcsere a lakatos szakember egyik fő feladata. Egy zárat ugyanis nem kell és nem is lehet minden esetben lecserélni. Egy javítás ára közel nem haladja meg egy új zárét. Természetesen annak érdekében, hogy a régi zár megfelelően működjön, mindent meg kell tenni.

Egy zár elromlása esetén nagy a dilemma. Az emberek többsége nem ismer egyetlen szerelőt sem. Ha a baráti körében nincs valaki, aki ajánlani tud, magára marad. Újságban található hirdetéseket felhívhatunk, interneten kereshetünk. Csak arra támaszkodhatunk ilyenkor, hogy szerencsénk lesz. Jó szakembert, aki megbízható és nem húz le sok pénzel, igen nehéz a mai világban találni. Nem tehetünk mást, mit hogy bízunk az általunk hívott lakatosban.

A zárcsere mellett a lakatos feladat köre a zárszerelés, zárjavítás, zárnyitás és még sorolhatnánk. Mint említettük, egy zárszerelő legnagyobb feladata, hogy a meglévő zárat megjavítja. Csak végszükség esetén érdemes egy új zárat felszerelni. Nagyon fontos tehát, hogy mielőtt arra a döntésre jutnak, hogy cseréljenek, mindent megtegyenek a régi megjavításáért. A zárak meghibásodásának oka lehet, hogy a kulcs bele törik a zárba. Maga a kulcs elkopott, elhasználódott, így elkerülhetetlen, hogy egyszer benne maradjon, a zárba. Ilyenkor speciális eszközökkel lehetséges, hogy kiszedjék a zárból. Új kulcsok másolása után pedig a zár további használata ugyan olyan, mint újkorában.

Következő eset, ha betörés történik. Ebben az esetben, a helyzet nagyban függ a betörőtől, és hogy milyen kárt okozott a zárban és az ajtóban. Sok esetben ilyenkor meg lehet javítani a zárat. Természetesen lehetőség van arra, hogy egy megfelelő ajtóra felszereljék a régi zárat.

A javítási lehetősége abban az esetben is lehetséges, ha valaki elhagyta a kulcsát. Sőt, ebben az esetben nem is lehet javításról beszélni, egyszerűen csak szakszerű ajtónyitásról. Abban az esetben kell csupán javítani, ha valaki megpróbálta maga kinyitni a zárat. Ezt egy esetben sem ajánljuk. Mindig kérjék ki szakember véleményét, illetve segítségét.
Cikkünk kapcsán több céget megkerestünk. A Záróra csapata készséggel állt a rendelkezésünkre és válaszolták meg kérdéseinket. Elmondhatjuk, hogy ilyen segítőkész csapattal régen nem dolgoztunk együtt. Látszik rajtuk, hogy első számukra a hivatásuk és az Ügyfelek maximális kiszolgálása.

Zárcserével kapcsolatos problémája esetén keresse Őket bizalommal! Éjjel és nappal is szolgálatban vannak. Ünnepnapokon is ügyeletet tartanak, hogy ezeken a napokon se maradjanak az emberek segítség nélkül.

Weboldalukat itt találja.